A műszempilla egészséges viselésének öt szabálya

Tudtad, hogy a szempilláikat már az ókorban is szépítették a hölgyek? A történészek szerint, már Kleopátra is előszeretettel használt olyan anyagokat, amelyekkel nem csak, hogy kiemelhette és éjfeketévé varázsolhatta szempilláját, hanem sűrűvé és hosszúvá is alakíthatta azokat.

pilla1.JPG

Napjainkban világkorukat élik a különböző D-számú műszempillák, amelyek azon túl, hogy látványosan emelik ki a szem természetes szépségét, még tartósnak is mondhatók. Van azonban öt aranyszabály, amit mindenképpen érdemes betartani ahhoz, hogy műszempillánk viselése közben egyrészről szemünk, másrészről természetes pilláink egészségét is meg tudjuk őrizni.

1. A műszempillák felrakását követően 48 óráig törekedjünk arra, hogy direkt víz ne érje pilláinkat. Az idő letelte után azonban minden nap fordítsunk nagy figyelmet arra, hogy friss vízzel, vagy kifejezetten a műszempillák ápolására létrehozott szempillasamponnal megtisztítsuk. Így nem csak átmossuk a szálakat, hanem el is tudjuk távolítani róla a szálló port és egyéb károsanyagokat, melyek napközben lerakódtak, s melyek a szembe kerülve akár gyulladást is okozhatnak.

2. Semmilyen körülmények között ne használjunk szempillaspirált a műszempillára, hiszen ezzel jelentősen megrövidíthetjük a szálak élettartalmát. Másrészről pedig a szempillák tövében megtapad a festék, amelyet utána rendkívül nehezen tudunk csak eltávolítani. Erőteljes mosással pedig akár mikrosérüléseket is okozhatunk a szemhéjunkon vagy a szempilláink tövénél.

pilla2.JPG

3. Reggelente fésüljük át lágyan a szempillafésűvel, így azon túl, hogy minden pillaszálat a helyére tudunk fésülni. Nem csak azt kerülhetjük el, hogy a szálak összegubancolódjanak, hanem azt is, hogy a már laza pillák esetleg a szembe kerülve kellemetlen pillanatokat okozzanak számunkra.

4. Bármennyire is irritálja a szemünket akár az allergia, akár a fény, vagy a szállópor, soha ne dörzsöljük se a szemhéjunkat se pedig a műszempilláinkat, ugyanis így akár szemsérüléseket is okozhatunk saját magunk számára, amelyek szélsőséges esetben komoly szövődményekkel, szemgyulladással, kötőhártya-problémákkal is járhatnak.

janik_zsofia_portre.JPG

5. Az olajos sminklemosók és krémek helyett használjunk természetes vizet vagy szempillasampont. Ez utóbbi nem csak, hogy eredményesen megtisztítja pilláinkat, de kíméli a szemünket is természetes összetevőinek köszönhetően az irritációtól, miközben műszempillánk élettartalmát jottányit sem rövidíti meg.