Így ápold műszempilládat minden nap

Talán kevesen gondolnák, de a műszempillák ápolása mindennapos feladatot igényel annak érdekében, hogy szemünk és természetes szempilláink egészségét megőrizzük, a műpillák élettartamát pedig meghosszabbítsuk.

fb_pilla2.JPG

Az ideális szempillaápolási rutin elsajátítása nem egy nagy ördöngösség, mindösszesen 3+1 lépést kell betartanunk hozzá.

  1. Rendszeresen tisztítsuk meg a műszempillákat!

A kozmetikai piacon és a drogériákban is több olyan úgynevezett szempillasampon is elérhető, melyek eredményesen, valamint biztonságosan távolítják el a szálló port, illetve a zsíros szennyeződéseket a műszempilláról. Fontos azonban, hogy olyan terméket válasszunk, amely gyengéden ápolja is a szemhéjat, továbbá pH értéke is optimális, így elkerülhetjük a kellemetlen bőrirritációt. Ezen készítmények zöme alkalmas arra is, hogy sminklemosóként is használjuk vattapamacs, vagy újrahasználható pamutkorong segítségével. A szemhéjat csak nagyon finoman dörzsöljük, a pilláinkat pedig csak simítsuk át a szempillasamponnal.

  1. Fésüld át!

A megtisztított szempillákat óvatos mozdulatokkal, lentről fölfelé fésüljük át az erre a célra kifejlesztett szempillafésűvel reggel és este, így minden alkalommal tökéletesen fognak állni a szálak. Érdemes szilikonból készült változatot beszereznünk, a műanyaggal ellentétben ugyanis sokkal kíméletesebben fésülhetjük át vele pilláinkat.

  1. Használj minimál sminket!

A műszempillák életét úgy tudjuk meghosszabbítani, ha nem használunk erős sminket, annak eltávolítása ugyanis jelentősen megviseli a pillákat. Igéző tekintetünk kiemeléséhez nincs is szükség vastagon felvitt szemhéjfestékre, hiszen az ívesen felhelyezett pillák tökéletesen kiemelik természetes szépségünket. Egy BB krémen és egy rúzson kívül másra nincs is szükség! A legfontosabb pedig, hogy ne húzzuk át műszempillánkat spirállal, az ugyanis jelentős mértékben károsíthatja a selyem- vagy műanyagpillákat.

+ 1 Rendszeresen töltesd!

Érdemes a műszempilla-stylistunkat két-három hetente felkeresni, hogy a kihulló pillákat pótolja. Minél tovább várunk a töltéssel, annál nehezebb dolga lesz a szakembernek ismételten csodát varázsolni pilláinkkal. Sőt, ha három hétnél tovább várunk, az is előfordulhat, hogy a korábban rögzített és fennmaradt összes szálat el kell távolítania ahhoz, hogy megfelelő végeredmény szülessen.