Mutasd a kezed, megmondom ki vagy?

Sok mindenre lehet következtetni a hölgyek személyiségével kapcsolatban akkor, ha rápillantunk a kezükre. Személyiségkutatók szerint már a köröm formája is utalhat arra, hogy milyen főbb tulajdonságokkal rendelkezünk, azonban körmünk hossza és színe is beszédes lehet.

rednails.jpg

Személyiségjegyek körömforma alapján

Ázsiai kutatók személyiségvizsgálatot végeztek a hölgyek körömformájával kapcsolatban, melyek alapján fő személyiségjegyeket illesztettek hozzájuk. A kínai vizsgálat szerint a hosszú körömággyal rendelkező hölgyek romantikus alkatúak, míg az oldalirányba szélesedő körmök tulajdonosai tipikus álmodozók. Úgy tudni, a tojás alakú körmökkel rendelkezők visszafogott, szolíd személyiségűek, míg a mandula forma a hűségre és a becsületességre, a háromszög pedig a rejtett zsenialitásra utal.

Hogy ezek a megállapítások valóban igazak-e, azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, az viszont tény, hogy körmünk hossza és színe igenis árulkodó lehet arról, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezünk.

Az vagy, amit a körmödre festesz?

gellak2.JPG

A túlságosan hosszú, boszorkánykarmokkal rendelkező hölgyekkel szembeni sztereotípiáknak az esetek zömében van valóságalapjuk, ahogy a pirosra festett körmű hölgyek is többnyire életvidám, szenvedélyes személyiségűek, bár nem feltétlenül a végzet asszonyai.

Nem kell azonban azt gondolnunk, hogy a nude körmöket kedvelő hölgyek szendék és visszafogodtak lennének, hiszen könnyen elképzelhető, hogy munkahelyük követeli meg azt, hogy semleges árnyalatúra fessék körmeiket. Hasonlóképpen igaz ez a fekete lakkot kedvelőkre is, ők sem biztos, hogy hard rock rajongók, egyszerűen úgy vélik, hogy ez az árnyalat mindenhez megy, így praktikus számukra.

Azonban megfigyelhető az is, hogy az élénk színű köröm vidámabbá teszik a hölgyeket, a vörös árnyalatai pedig magabiztosságot és határozottságot adnak viselőjüknek. Éppen ezért úgy véli, hogy a géllakkok és a körömlakkok egyfajta kiegészítői is lehetnek a hölgyeknek, melyek a cipőhöz vagy éppen a táskához hasonlóan nem csak tökéletesítik az out-fitteket, hanem alakítják, formálják is tulajdonosaik személyiségét.